Flag

Mézeskalács kekszek

kb. 100 - 120 darab
Egyszerű
60 Perc
Fenséges karácsonyi aprósütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez
sütőpapír
Különböző méretű és motívumú kiszúrók (pl. szívek, csillagok)
Tésztához
125 gfolyékony méz
200 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
150 glágy vaj vagy margarin
4 - 5 ek.tej
400 gbúzaliszt
100 gDr. Oetker Étkezési keményítő
2 csapott ek.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tasakDr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
Díszítéshez
Dr. Oetker Dekor Toll (fehér, 1 tubus)
100 gporcukor
kb. 1 - 2 ek.citromlé
Dr. Oetker Ételszínezék zöld
Dr. Oetker Dekorcukrok (pl. Dr. Oetker Dekor fenyőfa, Dr. Oetker Dekor hópehely, Dr. Oetker Dekor gyöngy arany)

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmele gítjük.


Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

A Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel tasakján lévő leírás szerint összeállítjuk a tésztát.


Tészta formázása:
A tésztát kb. 4 részre vesszük és adagonként enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vékonyra kinyújtjuk, és különböző motívumokat szúrunk ki belőle. A motívumokat az előkészített tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.


Sütési idő: kb. 10-12 perc


Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.


Díszítés:
A kekszek kb. 1/3 részét dekortollal díszítjük, majd a díszítést hagyjuk megszáradni. A porcukrot a citromlével mázzá keverjük, és a színezékkel tetszés szerint színezzük. A kekszek kb. 1/3 részét megkenjük vele. Rászórjuk a dekorcukrot és hagyjuk megszilárdulni. A maradék kekszeket díszítés nélkül hagyjuk.