Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Mézes fenyők

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Karácsonyi sütivarázs

Kb. 14 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mézes fenyők

A tésztához:

250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
6 ek. folyékony méz
200 ml tej
2 db tojás (M-es)
85 ml olaj

A díszítéshez:

Dr. Oetker Díszítő Cukormáz piros
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
Dr. Oetker Dekor Toll
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
Dr. Oetker Dekor gyöngy rózsaszín
kb. 14 db hurkapálcika vagy jégkrémpálcika

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A tepsit (kb. 30x25 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vanillincukorral, a fűszerekkel és a sóval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 170°C (előmelegítve)

Légkeveréses: Kb. 150°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 40 - 45 perc

A süteményt a sütőpapírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A süteményről lehúzzuk a sütőpapírt, majd a rövidebb oldala mentén elfelezzük. Az így kapott téglalapokból kb. 7 cm széles háromszögeket vágunk. Mindegyik háromszög rövidebb oldalába 1-1 jégkrémpálcikát szúrunk. A cukormázzal és a dekorral tetszés szerint díszítjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Mézes fenyők

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 38kJ
71kcal
70kJ
130kcal
Zsír 0.7g 1.2g
Szénhidrát 14g 26g
Fehérje 2g 3.7g