a következő recepthez: Mézes fenyők
250 g | búzaliszt |
1 tasak | Dr. Oetker Sütőpor |
200 g | barna cukor |
1 tasak | Dr. Oetker Vanillincukor |
1 csipet | só |
1 teáskanál | őrölt fahéj |
1 kávéskanál | őrölt szegfűszeg |
6 ek. | folyékony méz |
200 ml | tej |
2 db | tojás (M-es) |
85 ml | olaj |
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz piros | |
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér | |
Dr. Oetker Dekor Toll | |
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű | |
Dr. Oetker Dekor gyöngy rózsaszín | |
kb. 14 db | hurkapálcika vagy jégkrémpálcika |
A tepsit (kb. 30x25 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vanillincukorral, a fűszerekkel és a sóval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 170°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 150°C (előmelegítve)
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 40 - 45 perc
A süteményt a sütőpapírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés: A süteményről lehúzzuk a sütőpapírt, majd a rövidebb oldala mentén elfelezzük. Az így kapott téglalapokból kb. 7 cm széles háromszögeket vágunk. Mindegyik háromszög rövidebb oldalába 1-1 jégkrémpálcikát szúrunk. A cukormázzal és a dekorral tetszés szerint díszítjük.
Adagonként/ darabonként | 100 g / ml-enkénk | |
---|---|---|
Energia |
38kJ 71kcal |
70kJ 130kcal |
Zsír | 0.7g | 1.2g |
Szénhidrát | 14g | 26g |
Fehérje | 2g | 3.7g |