Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Linzi karácsonyi sütemény

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ünnepi varázslat

kb. 12 szelet

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Linzi karácsonyi sütemény

A tésztához:

150 g darált mandula
225 g búzaliszt
1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 db tojás (M-es méret)
150 g Rama Vajas íz (puha)
1 csipet

A bevonathoz:

400 g szilvalekvár

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Egy bevonatos serpenyőben a mandulát zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, és egy nagy tányéron hagyjuk kihűlni.

2

Elkészítés

Linzer tészta: A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mandulát, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává eldolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. egy órát hideg helyen pihentetjük. A 26 cm-es csatos sütőforma alját kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

sütés: 40 - 45 Perc(ek)

A tészta negyedét enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint karácsonyi motívumokat, pl. fenyőfa, csillag, hold, szúrunk ki és sütőpapíron félretesszük. A maradék tésztát újra összegyúrjuk és félretesszük a sütemény peremének elkészítéséhez. A tészta 3⁄4-ét a csatos sütőforma aljába nyomkodjuk és a forma oldalát rácsatoljuk. A maradék tésztát ujjnyi vastagra formázzuk, beletesszük a sütőformába és kb. 1,5 cm magas peremet készítünk belőle a sütőforma széléhez nyomkodva.

Bevonat: A szilvalekvárt a lapon elkenjük. A kiszúrt motívumokat rátesszük. A sütőformát rácson a sütő alsó részébe toljuk és megsütjük. Az elkészült süteményről a sütőforma szélét eltávolítjuk és egy rácsra téve hagyjuk kihűlni.