Flag

Leveles kosárka

kb. 8 darab
Egyszerű
30 Perc
Sajtos finomság leveles tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
275 gDr. Oetker Leveles tészta
A töltelékhez
6 dbretek
250 gjuhsajt vagy Feta sajt
1 pohár20%-os tejföl (150 g)
Ezenkívül
néhányzsázsalevél

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A leveles tésztát a hűtőből kivesszük és szobahőmérsékleten kb. 10-15 percig állni hagyjuk.


A sütőt előmelegítjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 15 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C

2

Elkészítés

A leveles tésztából 8 egyenlő nagyságú négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított fél centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, úgy, hogy egy rombuszformát kapjunk.


A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.


Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.


Töltelék

A retket megtisztítjuk és felszeleteljük. Néhány vékony szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A juhsajtot egy villával összetörjük, hozzáadjuk a retket, a tejfölt és a zsázsát.


A kosárkák közepét benyomjuk, és a tölteléket ráhelyezzük.


Díszítés

A kosárkákat a retekszelettel és zsázsalevéllel díszítjük.