Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek. Más platformok abban az esetben is kezelhetik az IP címét ha az adott platformon nincs jelen.
Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek. Más platformok abban az esetben is kezelhetik az IP címét ha az adott platformon nincs jelen.

Kovászos adventi kalács

(0)
5 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsikalandó ünnepi kalács mandulával

1 darab

Kis gyakorlat szükséges 80 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Kovászos adventi kalács

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 ml tej
100 g cukor
100 g Rama margarin
1 db tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 csipet
80 g mazsola
2 ek. Dr. Oetker Rum Aroma

Kenéshez:

1 db felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

40 g szeletelt mandula
porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A mazsolát a rum aromába áztatjuk és kb. egy óráig állni hagyjuk. A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint.

2

Elkészítés

Tészta: A lisztet a sóval, az élesztővel, a kovásszal, a cukorral, vanillincukorral, citromhéjjal egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a kézmeleg tej-zsiradék keveréket és a rumba áztatott mazsolát. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Enyhén megszórjuk liszttel, lefedjük egy tiszta konyharuhával és meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk (1. ábra).

A kiadagolt tésztákból egyforma hosszúságú rudakat (kb. 30-35 cm-es) formázunk, és hármas fonással összefonjuk (2. ábra). A kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tiszta konyharuhával lefedjük és további kb. 15 percig kelesztjük. A kalács tetejét felvert tojással megkenjük, majd a szeletelt mandulával egyenletesen megszórjuk. A sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
A kalácsot sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, porcukorral megszórjuk.

Egy nagy kalács helyett készíthetünk akár több kisebb kalácsot is.

Hármas fonás helyett elkészíthetjük a kalácsot négyes vagy csomó fonással is, hogy még mutatósabb legyen.

A megsült kalács remekül fagyasztható.