Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Karamell-nugátos csigák

Mogyorós kényeztetés

12 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Karamell-nugátos csigák

A muffin formához:

12 db muffin papír

A töltelékhez:

150 g mandula (aprított)
50 g cukor
50 ml habtejszín

A tésztához:

225 ml tej
75 g Rama margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 csipet
1 db tojás (M-es)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Ezen kívül:

100 g mogyorókrém (pl. Nutella)

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A muffin papírokat a formába tesszük, majd a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Töltelék: A mandulát serpenyőben közepes hőfokon kevergetés közben megpirítjuk. A cukrot összekeverjük a mandulával, és amikor a cukor már világosbarna és megolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, majd krémes masszává keverjük, kissé felfőzzük. A tölteléket átöntjük egy tálba és hűlni hagyjuk.

Kelt tészta: A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 15 percig, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A kihűlt töltelékbe belekeverjük a mogyorókrémet. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk és téglalap alakúra (kb. 35x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük rajta. A tésztalapot az egyik oldalról feltekerjük. A tekercset kb. 12 darab egyforma vastag szeletre vágjuk, majd az elvágott felével felfelé a muffin formába tesszük. A muffin formát rácson a sütő alsó felébe toljuk és a muffinokat megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 25 - 30 Perc(ek)

A süteményt a muffin papírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni akár langyosan is fogyaszthatjuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből