Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Fahéjkrémes mille feuille

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Krémes kényeztetés

Kb. 6 darab

Tapasztalatot kíván 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Fahéjkrémes mille feuille

A tésztához:

2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta

A töltelékhez:

1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
1 kávéskanál őrölt fahéj
800 ml hideg tej

A díszítéshez:

porcukor
őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentetjük 10-15 percet. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

Tészta: A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírral együtt tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. Tetejére egy másik sütőpapírt borítunk, erre pedig nehezékként egy másik sütőlemezt helyezünk. A tésztát a nehezékkel együtt az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))

Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 - 15 perc

Ezt követően eltávolítjuk a felső sütőlemezt és a sütőpapírt, majd további 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a leveles tésztát. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, majd 12 darab téglalap alakú formára vágjuk. Hasonlóan járunk el a másik csomag leveles tésztával is, így összesen 24 db téglalap alakú formánk lesz.

Töltelék: A kimért tejet és az őrölt fahéjat egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd a krémport is hozzáadjuk, végül – a csomagoláson leírtak szerint – konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csöves habzsákba töltjük. Egy süteményhez 4 kis lapot használunk fel. Az első lapra kisebb halmokat (kb. 18 db) nyomunk a krémből, majd ráhelyezzük a következő lapot. Tovább rétegezzük a többi krémmel és leveles lapokkal. A legfelső lapra már nem teszünk a krémből.

Díszítés: A mille feuille-t fahéjjal elkevert porcukorral megszórva tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Fahéjkrémes mille feuille

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 1kJ
1kJ