Flag

Fahéjkrémes mille feuille

kb. 6 darab
Nehéz
40 Perc
Krémes kényeztetés leveles tésztával
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Ízlés szerint fahéj helyett két evőkanál kakaót is tehetünk a töltelékhez.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
2 csomagDr. Oetker Leveles tészta
A töltelékhez
1 tasakDr. Oetker Házi Krémes krém
1 kk.őrölt fahéj
800 mlhideg tej
A díszítéshez
porcukor
őrölt fahéj

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentetjük 10-15 percet. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Tészta: A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírral együtt tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. Tetejére egy másik sütőpapírt borítunk, erre pedig nehezékként egy másik sütőlemezt helyezünk. A tésztát a nehezékkel együtt az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 12 - 15 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Ezt követően eltávolítjuk a felső sütőlemezt és a sütőpapírt, majd további 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a leveles tésztát. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, majd 12 darab téglalap alakú formára vágjuk. Hasonlóan járunk el a másik csomag leveles tésztával is, így összesen 24 db téglalap alakú formánk lesz.


Töltelék: A kimért tejet és az őrölt fahéjat egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd a krémport is hozzáadjuk, végül – a csomagoláson leírtak szerint – konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csöves habzsákba töltjük. Egy süteményhez 4 kis lapot használunk fel. Az első lapra kisebb halmokat (kb. 18 db) nyomunk a krémből, majd ráhelyezzük a következő lapot. Tovább rétegezzük a többi krémmel és leveles lapokkal. A legfelső lapra már nem teszünk a krémből.


Díszítés: A mille feuille-t fahéjjal elkevert porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Ízlés szerint fahéj helyett két evőkanál kakaót is tehetünk a töltelékhez.