Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Bodzavirágos-almazselé-barackdarabokkal

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Nyári Virágfürdő

kb. 5 üveg ((200 ml-es))

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Bodzavirágos-almazselé-barackdarabokkal

Az elkészítéshez:

250 g őszibarack (előkészítve, lemérve)
300 ml bodza alaplé
450 ml almalé
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Elkészítés

A bodza alaplé elkészítése (kb. 1 literhez)

20 db bodzavirág ernyőt hideg vízbe fektetve megmosunk (ne folyó vízben) majd konyhai törlőkendőn hagyjuk lecsepegni. A virág szárát egy ollóval levágjuk. 750 ml vizet egy főzőedényben felforralunk, hozzáadunk 500 g cukrot, majd 2 percig zubogva forrni hagyjuk. A főzőedényt a tűzhelyről lehúzzuk és hozzáadunk 1 tasak Dr. Oetker citromsavat. A bodzavirágot egy zárható, hőálló edénybe tesszük (kb. 2 l-es) hozzáöntjük a cukros alaplevet. Ezt az alapot 5 napig sötét, hideg helyen letakarva tároljuk (legjobb hűtőszekrényben). Az alaplevet konyhai törlőkendővel kibélelt szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A levet felfogjuk.

1

Előkészítés

A barackot rövid időre forró vízbe tesszük, majd áttesszük hideg vízbe és a héját lehúzzuk. A gyümölcs húsát felkockázzuk és 250 g-ot kimérünk. A bodza alapléből 300 ml-t, az almaléből 450 ml-t kimérünk.

2

Elkészítés

A barackot, a bodzalevet és az almalevet főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a dzsemfixet és jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk. Miközben az üvegek hűlnek, időnként megforgatjuk őket, hogy a barackdarabok egyenletesen el tudjanak az zselében oszlani.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből