Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Barackos-mandulás szívek

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg Vielen Dank für Ihre Bewertung!
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Barackos varázslat

kb. 12 darab

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Barackos-mandulás szívek

A töltelékhez:

400 g sárgabarack (lecsepegtetett befőtt )
150 g Dr. Oetker Marcipán
125 g sovány túró

A kelt tésztához:

375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g margarin
125 g sovány túró
1 db tojás (közepes méretű)

Ezenkívül:

3 ek. sárgabaracklekvár
50 g mandulaforgács

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A mandulát egy teflonedényben alacsony hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk egy tányéron kihűlni. A sárgabarackbefőttet lecsöpögtetjük. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A töltelékhez a marcipánmasszát apró kockára vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük. A túrót hozzáadjuk és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük.

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Szív alakú kiszúró forma segítségével (kb. 10 cm átmérőjű) a szíveket kiszúrjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, úgy, hogy a szívek széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. Az elfelezett barackokat, domború oldalukkal felfelé a szívekre helyezzük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 20 - 25 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A baracklekvárt egy szűrőn átpasszírozzuk, és egy főzőedényben rövid ideig felfőzzük. A sütemények tetejét a forró lekvárral bevonjuk, majd a szeletelt mandulával hintjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből