Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Linzerek és kekszformák

Játékos vonalak

Lépésről lépésre

1

A linzer tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, legfeljebb fél cm vastagságúra nyújtjuk.

Karton papírból tetszőleges formákat készítünk a következő módon:

  • a mintákat felrajzoljuk egy A/4-es kartonra
  • olló segítségével kivágjuk a sablont
  • az így kapott formákat a tésztára helyezzük (lásd fotó), majd egy éles kés segítségével a sablon mentén körbevágjuk
2

A sütőt előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

A formákat a sütő tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy a sütés során a tészta megnő, és a kekszek összeragadhatnak. 

3

Tippek:

Ha például a kész süteménnyel a karácsonyfát szeretnénk díszíteni, akkor sütés előtt a formákra egy szívószál segítségével szúrhatunk lyukat, ahova sütés után a cérnát fűzzük.