Kérdések és válaszok

Minden, amit a süteményekről tudni szeretne!

Az alábbi oldalakon az elkészítéstől a dekorálásig minden kérdésére választ kaphat! Amennyiben további segítségre lenne szüksége, lépjen kapcsolatba a Dr. Oetker Mesterkonyhával a jobb oldalon található üzenetküldő segítségével.

 

 

 

Kérdések és válaszok

Hogyan adjuk a tojást az alapanyagokhoz?

Ha a tojásokat túl gyorsan vagy egyszerre adjuk hozzá, úgy a teljes keverék szétválhat.  Mindezek elkerülése végett javasoljuk, hogy a kezdők folyamatos keverés mellett a felvert tojásokat teáskanalanként adagolják az alapanyagokhoz.

Hogyan tudhatom meg, hogy mennyi marcipánra van szükségem?

A legegyszerűbb módja, hogy ezt meghatározzuk a sütemény tömegének lemérése. A sütemény tetejének és oldalainak lefedéséhez körülbelül a sütemény tömegének a fele szükséges marcipánból.

Mit tegyünk, hogy ne váljon el egymástól a marcipán és a sütemény?

Annak érdekében, hogy a süteményhez megfelelően hozzátapadjon a marcipán, egy ecset segítségével kenjük be a sütemény tetejét és oldalát némi baracklekvárral. Ha a lekvárunk nagyobb gyümölcsdarabokat is tartalmaz, használat előtt az üveget melegítsük meg egy kis forró vízben, majd a lekvárt szűrjük meg.

Mire használható a fondant cukormassza?

Segítségével könnyen, egyszerűen készíthetünk dekorációt pl. muffinokra, tortákra. A Dr. Oetker Fondant egy kész, formázható cukormassza, amelyet sokoldalúan használhatunk sütemények díszítésére. A fondantból könnyen nyújthatunk gyönyörű bevonatot süteményekre, illetve egyszerűen és látványosan formázhatunk belőle különböző figurákat, motívumokat is.

Mire figyeljünk a fondant cukormassza használata előtt?

A fondant cukormasszát formázás előtt gyúrjuk át alaposan.

Mire figyeljünk a fondant cukormassza használata során?

A cukormasszát nem szabad a süteménnyel együtt megsütni vagy sütőben szárítani, a fondant szobahőmérsékleten megszárad. Krémmel, tejszínhabbal bevont süteményeket csak a tálalás előtt díszítsük a fondantból készült dekorációval.

Mit tegyünk, ha a formázás során túl lágy lesz a cukormassza?

Ha a formázás során túl lágy lesz a fondant cukormassza vagy a marcipán, gyúrjunk hozzá kevés (szitált) porcukrot.

Mit tegyünk a fel nem használt fondant cukormasszával?

A fondant cukormasszát felbontást követően azonnal használjuk fel, ill. a nem felhasznált részt csomagoljuk légmentesen fóliába, és tároljuk száraz, hűvös helyen (nem hűtőszekrényben).

Mit tegyünk, hogy ne égjenek meg a gyümölcs darabok?

Ha olyan sütemény készítünk, melyben gyümölcsdarabok is vannak, a sütemény tetejét célszerű sütőpapírral lefedni, hogy megvédjük a gyümölcsdarabokat az esetleges megégéstől.

Miért nem jó műanyag dobozban tárolni az elkészült süteményeket?

A műanyag, légzáró dobozokban a sütemények bevizesedhetnek, melynek következtében nem csak az állaguk és esztétikai élvezetük romolhat, de az eltarthatóságuk is rövidül.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Az Ön hozzájárulása kifejezetten magában foglalja az Egyesült Államokba történő esetleges adattovábbítást is a GDPR 49. cikke értelmében. Kérjük, olvassa el adatvédelmi irányelveinket a részletes információkért. Az Egyesült Államokban működő technológiai szolgáltatóknak és partnereknek történő adatátvitelről további információkat szintén ezen a linken talál. Bármikor meggondolhatja magát.

 

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Elemzés és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Ehhez olyan technológiai szolgáltatókat is igénybe veszünk, akik az Ön adatait az Egyesült Államokban dolgozhatják fel. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken. 

Ehhez olyan partnerekkel is együttműködünk, akik feldolgozhatják az Ön adatait az Egyesült Államokban. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: