Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Friss tésztáink a porondon

 

Leveles, rétes vagy kelt tészta -  bármely Dr. Oetker friss, sütésre kész tésztát is választja, a siker és a fenséges íz garantált. Az alábbiakban röviden bemutatjuk tésztáinkat, hogy megkönnyítsük a választást, bármelyikre is legyen szüksége.

 

Leveles tészta

A leveles tészta egy több rétegből álló, hajtogatott tészta, amely liszt, só, zsiradék és víz felhasználásával készül. A rá jellemző állag és így az elnevezése is a tészta többszöri nyújtásával és hajtogatásával, valamint a zsiradékrétegek képződése miatt alakul ki. A tészta a sütés során kizárólag a rétegek között keletkező gőz hatására emelkedik meg, így éri el a fenségesen könnyed, leveles jellegét a süteményünk.

Rétes tészta

A rétes tészta a legtöbb recept szerint búzalisztből, vízből, folyékony zsiradékból és ecetből áll. A tészta rugalmasságát pedig a hosszú és erőteljes gyúrás, valamint a pihentetési idő betartásával érhetjük el - mindezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy könnyen és szakadás nélkül nyújthassuk a rétesünket a kívánt méretre. A Dr. Oetker Réteslapok már a csomagolásból kivéve azonnal használhatók és készen állnak arra, hogy ízletes töltelékkel töltsük meg. Bár a tészta leheletvékony és átlátszó, nem szakad és könnyen dolgozhatunk vele. Extra tipp: ha száraznak érezzük a lapot, fektessük egy enyhén benedvesített konyharuhára és így a feltekerés sem okozhat gondot.

Kelt tészta

A kelt tészta legtöbbször liszt, víz és friss vagy porélesztő kombinációjából áll, igény szerint pedig további összetevőkkel is kiegészíthetjük (pl. cukorral, sóval tejjel, zsiradékkal vagy tojással). Bár a kelt tészta receptje regionálisan és szokások szerint eltérő lehet, a többszöri kelesztési és pihentetési idő kötelező elem szinte minden esetben.

A Dr. Oetker Kelt tésztával a mai életritmusunkhoz igazodóan pont a hosszas kelesztési folyamat elkerülésével segítünk korunk háziasszonyainak. Nem kell mást tennünk, mint kb. 30 perccel használat előtt kivenni a tésztát a hűtőből, majd ezt követően tetszőlegesen formázhatjuk, ízesíthetjük vagy tölthetjük meg. Remek választás finom reggeli ínyencségekhez (pl. briós, fonott kalács), vagy akár ínycsiklandó süteményekhez is.