Kérdések és válaszok

Minden, amit a desszertekről tudni szeretne!

Az alábbi oldalakon az előkészítéstől a dekorálásig minden kérdésére választ kaphat! Amennyiben további segítségre lenne szüksége, lépjen kapcsolatba a Dr. Oetker Mesterkonyhával a jobb oldalon található üzenetküldő segítségével.

 

 

 

Kérdések és válaszok

Mit tegyünk a puding fölösödése ellen?

Amennyiben el szeretné kerülni a főzőpudingok fölének kialakulását, helyezzen alufóliát a még forró pudingra. A puding állaga így lágyabbá válik.

Mire figyeljünk a kóstolás közben?

A főzőpudingot az elkészítés után ne kóstolgassuk többször ugyanazzal a kiskanállal, mert ezáltal a puding felhígul, folyóssá válik. Az emberi nyál egy olyan keményítő lebontó enzimet (amiláz) tartalmaz, amely már kis mennyiségben is vizes állagúvá teheti a pudingot.

Mit tegyünk, hogy ne égjen le a tej?

A tej nem ég le, ha a puding főzése előtt az edényt hideg vízzel kiöblíti vagy a szükséges cukor felét az edény aljában eloszlatja és utána önti rá a tejet (ne keverje meg!), majd úgy forralja fel. A cukor, ami csak lassan olvad fel a tejben, megakadályozza a leégést.

Milyen tejet használjunk a puding készítéséhez?

A Dr. Oetker termékek elkészítésénél 2,8%-os tej használatával érheti el a legjobb eredményt. Az eltérő zsírtartalom használatát a receptben külön jelezzük.

Milyen módszerekkel készíthetünk dekoratív pudingokat?

Ha szeretné kedvenc főzőpudingját dekoratívan tálalni, használjon kuglóf alakú pudingformákat. Tetszés szerint használhat pudingformák hiányában csészéket vagy mélyebb edényeket is. Mielőtt a még forró pudingot a pudingformákba öntené, öblítse azt ki alaposan hideg vízzel. A megfelelően szilárd állag elérése érdekében lehetőleg hagyja hűlni a pudingot egy éjszakán át.

Mire figyeljünk a gyümölcsökkel való dekorálás során?

A desszertek díszítésénél a friss gyümölcs használata látványossá és vonzóvá teszi a készítményeinket. A díszítéshez mindig olyan gyümölcsöt válasszunk. ami színben és ízben jól társítható a készítendő édességgel. Ezeket a gyümölcsöket csak tálalás előtt néhány perccel készítsük el, így megelőzhető az esztétikai romlás.

Hogyan használhatjuk a gyümölcsöket desszertjeink díszítéséhez?

Sokféleképpen használhatjuk fel a gyümölcsöket a díszítéshez. A kisebb gyümölcsöket egészben, illetve szárral együtt, a nagyobbakat vékony szeletekre, csillag alakúra vágva vagy éppen cukrozva használhatjuk.

Hogyan díszítsük desszertjeinket eperrel?

Készítetünk például eperlegyezőt. Ehhez az epret szárától kezdve vékony szeletekre vágjuk úgy, hogy a gyümölcs egészben maradjon, majd óvatosan legyező alakúra nyomjuk. Nagyon egyszerű és mutatós, ha a málnát valamint a szedret porcukorral vékonyan meghintjük és mentalevelet is használunk a díszítésükhöz.

Hogyan díszítsük desszertjeinket cseresznyével és meggyel?

Ha cseresznyét vagy meggyet tisztítás (mosás) után félig kristálycukorba mártjuk, akkor igen előkelő dísze lehet desszertünknek.

Hogyan díszítsük desszertjeinket citrommal és naranccsal?

A citromból és a narancsból is egyszerűen készíthetünk mutatós díszeket. Vékony szeleteket vágunk a gyümölcsből, a szelet közepétől a széléig bevágunk majd a szelet két végét ellenkező irányba fordítjuk. Itt is nagyon mutatós lehet egy menta vagy citromfűlevél.

Mire figyeljünk az előkészítés során?

Egészségünk megóvása érdekében a gyümölcsöket alaposan tisztítsuk meg. Külön figyelmet fordítsunk azokra a gyümölcsökre, amelyek a földdel érintkezhettek. Ezeket érdemes az alapos mosás előtt néhány percig vízben áztatni. A desszerteket az elkészítés után mielőbb hűtőben kell tárolni, így megelőzhetőek a különböző ételmérgezések és fertőzések, de élvezeti értékük is fokozható hűtéssel. A készítés során fordítsunk nagy figyelmet az anyagok pontos mérésére.

Fagyasztott gyümölcsöket is használhatunk a dekoráláshoz?

Friss gyümölcsök helyett használjon bátran fagyasztott gyümölcsöket is! Ezzel a kényelmes megoldással évszaktól függetlenül díszítheti kedvenc desszertjeit, amelyek minősége változatlan marad.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív

Analitika és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.

Igen

nem