Flag

Vaníliás almatorta

kb. 12 szelet
Közepes
120 Perc
A zamatos alma és a vanília ínycsiklandó találkozása
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A töltelékhez
750 galma
2 ek.cukor
3 dlvíz
A kelt tésztához
100 mltej
250 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
30 gporcukor
1 dbtojás (közepes méretű)
A krémhez
1 pohártejföl (150 g, 20%-os zsírtartalmú)
2 dbtojás (közepes méretű)
60 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet és cukrot, majd 2-3 percig pároljuk. Végül leöntjük az almáról a vizet, és egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. A sütőformát (28 cm átmérő) kivajazzuk.

2

Elkészítés

A tésztához a tejet felmelegítjük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.Egy keverőedényben a tejfölt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30-32 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A lapot a sütőformába helyezzük, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a tésztából, amit a tortaforma oldalához nyomkodunk. A tejfölös krémet ráöntjük a tésztára, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almaszeleteket. A süteményt újra, kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 40 - 45 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 170 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.