Flag

Tejszínes-csokoládés mandulatorta

kb. 12 szelet
Közepes
80 Perc
Ínycsiklandó torta-különlegesség
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Nyomózsák helyett fagyasztózacskót is használhatunk, melynek sarkát picit vágjuk ki.
Recipe Tips
Nyomózsák helyett fagyasztózacskót is használhatunk, melynek sarkát picit vágjuk ki.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
1 dobozbarackbefőtt (lecsöpögtetve, 240 g)
350 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Sütőpor
150 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
150 gmargarin
4 dbtojás (közepes méretű)
50 greszelt étcsokoládé
100 gmandulaforgács (vagy őrölt mandula)
A krémhez
1 tasakDr. Oetker Csokoládés Tortakrém
1 tasakDr. Oetker Tejszínes-Vaníliás Tortakrém
400 mlhideg tejszín
400 mlhideg tej
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
A díszítéshez
kb. 0,5 tasakDr. Oetker Tortabevonó ét

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
Picture - Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
1

Előkészítés

A barack levét egy szűrőn lecsöpögtetjük, és apróra szeleteljük. A sütőformát (26 cm-es átmérő) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A csokoládéreszelék, mandulaforgács és a barack kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd 2 percig legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a csokoládéreszeléket, mandulaforgácsot és a barackot. A masszát az előkészített sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 45 - 50 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a tortát kivesszük a sütőformából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortát vízszintesen kettévágjuk. A krémhez a csokoládés tortakrémport 200 ml hideg tejszínnel és 200 ml hideg tejjel a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A tejszínes-vaníliás tortakrémmel is ugyanígy teszünk, de a tej és tejszín mellett egy tasak Finesse reszelt citromhéjat is hozzákeverünk. A csokoládés tortakrém 2/3-ad részével a felső tortalapot csillag formában díszítjük (nyomózsákkal), majd a maradék krémet elsimítjuk az alsó tortalapon. A tejszínes-vaníliás krémet is nyomózsákba töltjük (8 mm átmérőjű csővel) és a krém 2/3 részével az üres felületet a felső tortalapon kitöltjük. A maradék krémet az alsó tortalapon, a csokis krémen egyenletesen elsimítjuk. Ráhelyezzük a felső tortalapot, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.


További díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A nyújtófát sütőpapírral bevonjuk és rögzítjük. A nyújtófát érdemes megtámasztani, hogy ne guruljon el. A tortabevonót egy fagyasztózacskóba öntjük, a zacskó sarkát picit kivágjuk, és a nyújtófára ízlés szerint több, félkör alakú motívumot rajzolunk . Dermedésig a hűtőszekrénybe tesszük. A tortát közvetlenül tálalás előtt díszítjük a csokoládé motívumokkal.

  • Nyomózsák helyett fagyasztózacskót is használhatunk, melynek sarkát picit vágjuk ki.
  • Nyomózsák helyett fagyasztózacskót is használhatunk, melynek sarkát picit vágjuk ki.