Flag

Színes fonat

kb. 14 - 16 szelet
Közepes
120 Perc
Varázslatos kalács-csoda aszalt sárgabarackkal
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Klasszikus variációként töltelék nélkül is elkészíthetjük a süteményt.
Recipe Tips
A sütemény tésztája lefagyasztható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Kelt tésztához
200 mltej
70 gRama Vajas íz
500 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
100 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 dbtojás (közepes méretű)
Töltelékhez
80 gaszalt sárgabarack
némibúzaliszt
60 gcsokoládé (durvára darabolt)
25 gzúzott pisztácia
Kenéshez
1 dbfelvert tojás

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
Picture - Bunter Hefezopf Step1.jpg

Kelt tészta: A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 percig), amíg szemmel láthatóan megnő. A tepsit kikenjük margarinnal, vagy sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 35 - 38 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Picture - Bunter Hefezopf Step2.jpg

Töltelék: A sárgabarackot kis darabokra vágjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Minden tésztadarabhoz hozzágyúrunk 1-1 töltelékfajtát: a csoki darabokat, pisztáciát és némi liszt hozzáadásával az aszalt barackot. A tésztahalmokból 3 db kb. 40 cm hosszú hengert formázunk, melyeket összefonunk.


A henger végeket jól összefogjuk. A fonatot a tepsibe fektetjük, felületét megkenjük felvert tojással és meleg helyen hagyjuk pihenni (kb. 20 perc), amíg szemmel láthatóan megnő, majd sütés előtt a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.


Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

  • Klasszikus variációként töltelék nélkül is elkészíthetjük a süteményt.
  • A sütemény tésztája lefagyasztható.