Flag

Ribizlis szilvadzsem – kevesebb kalóriával

kb. 5 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Ínycsiklandó dzsem Sztíviás Befőzőcukorral
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A dzsemhez
700 gpiros ribizli (előkészítve mérjük le)
300 gszilva (előkészítve mérjük le)
1 tasakDr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
1

Előkészítés

A ribizlit megmossuk, a szárát eltávolítjuk és 700 g-ot kimérünk. A szilvát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apróra szeleteljük, és 300 g-ot kimérünk.

2

Elkészítés

A gyümölcsöt és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.