Flag

Mézeskalács

1 tepsi
Egyszerű
40 Perc
Ínycsiklandó klasszikus finomság
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
125 gfolyékony méz
200 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
150 glágy vaj vagy margarin
4 ek.tej
400 gbúzaliszt
100 gDr. Oetker Étkezési keményítő
2 csapott ek.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tasakDr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel

Termékek megtekintése

Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhéz lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

sütés: kb. 10 - 15 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: 160 °C