Flag

Mandulás kekszek

kb. 60 darab
Közepes
60 Perc
Mandulás finomság mézeskalács fűszerkeverékkel
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Sütés előtt a kekszek alját megkenhetjük vízzel, majd mandulaforgácsba nyomhatjuk.
Recipe Tips
A sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
500 gbúzaliszt
1 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
250 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 tasakDr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
1 csipet
2 dbtojás (közepes méretű)
200 gRama Vajas íz
100 gmandulaforgács

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

2

Elkészítés

A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és kb. fél óráig hűvös helyen kelni hagyjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és több adagban kb. 3 mm vastagságú lappokká nyújtjuk. Egy éles kés vagy kiszúróforma segítségével 7 x 5 cm-es kekszeket vágunk, melyeket ízlés szerint díszítünk. A díszítéshez használhatunk apróbb mintájú kiszúróformákat és az így kapott motívumokat a lapokra helyezzük. A lapokat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 10 - 12 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

  • Sütés előtt a kekszek alját megkenhetjük vízzel, majd mandulaforgácsba nyomhatjuk.
  • A sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.