Flag

Karácsonyi kuglóf

8 - 12 szelet
Közepes
60 Perc
Ünnepi csoda aszalt gyümölcsökkel
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A sütemény tésztája lefagyasztható és kb. 2 napig tárolható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A kevert tésztához
50 gDr. Oetker Marcipán
200 gRama Vajas íz
150 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 csipet
1 csapott tk.kardamom (őrölt)
1 csapott tk.szerecsendió (őrölt)
4 dbtojás (közepes méretű)
200 gbúzaliszt
3 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
100 gaszalt sárgabarack
100 gaszalt meggy vagy áfonya
A díszítéshez
150 gporcukor
2 - 3 ek.víz
némimandulaforgács vagy fenyőmag

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A kuglófformát (22 cm átmérőjű) margarinnal kikenjük és enyhén kilisztezzük. Az aszalt sárgabarackot feldaraboljuk. A marcipánt nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Kevert tészta: Egy keverőedényben a margarint és a marcipánt konyhai robotgép segítségével (habverővel) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vanillincukrot, Finessét, sót és a fűszereket és további 1 percig keverjük, míg sima, sűrű masszát kapunk. A tojássárgáját egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk, majd konyhai robotgép középső fokozatán az egészet sima tésztává keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a lisztes masszához óvatosan hozzákeverjük. A meggyből és az asztalt sárgabarackból 1-1 evőkanálnyit a díszítéshez félreteszünk, a többit a masszához forgatjuk, majd kuglófformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 45 - 50 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 170 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 150 °C


Sütés után a süteményt 10 percig a formában, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.


Díszítés: A porcukrot a vízzel elkeverjük, hogy egy sűrű mázat kapjunk. A kuglófot a mázzal leöntjük, majd azonnal fenyőmaggal, aszalt meggyel és sárgabarackkal szórjuk.

  • A sütemény tésztája lefagyasztható és kb. 2 napig tárolható.