Flag

Csokoládés áfonyatorta

kb. 16 szelet
Közepes
40 Perc
Csokoládés varázslat áfonyával
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A piskótához
5 dbtojás (közepes méretű)
150 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
150 gbúzaliszt
1,5 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
3 ek.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
A krémhez
400 gvörösáfonya
600 mlhideg tejszín
2 tasakDr. Oetker Expressz Zselatin fix
3 tasakDr. Oetker Vanillincukor
A díszítéshez
100 gDr. Oetker Tortabevonó ét

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
Picture - Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
1

Előkészítés

A tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Piskóta: A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, a masszához adjuk és további 2 percig keverjük. A lisztet, a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, majd konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán 2 adagban a masszához keverjük. A masszát a kapcsos sütőformában (26 cm Ø) egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 22 - 25 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a süteményt sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Miután a piskóta kihűlt vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortás tányérra helyezzük. A kapcsos sütőkeretet megtisztítjuk és visszahelyezzük a piskótalap köré.


Krém: Két evőkanálnyi áfonyát a díszítéshez félreteszünk. A maradék áfonyát az alsó tortalapon egyenletesen elszórjuk. A tejszínt a zselatin fix-szel a tasakon lévő utasítás szerint kemény habbá verjük. Jó 4-5 evőkanálnyi tejszínt félreteszünk. A maradék krémet az áfonyarétegen elsimítjuk, majd a felső tortalapot ráhelyezzük. A félretett krémmel bevonjuk. A tortát min. 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.


Picture - Schokoladige Preiselbeertorte step 1.jpg

Díszítés: A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd egy sütőpapírra csurgatjuk és egy kb. 40 x 20 cm-es lappá simítjuk. Egy azonos nagyságú sütőpapírral lefedjük és enyhén rányomjuk. (1. kép).


Picture - Schokoladige Preiselbeertorte step 2.jpg

A sütőpapírt feltekerjük, (2. kép) és a hűtőszekrénybe helyezzük.


Picture - Schokoladige Preiselbeertorte step 3.jpg

Tálalás előtt a kapcsos sütőformát eltávolítjuk. A sütőpapírba tekert tortabevonót kitekerjük, így kapott csokoládéforgáccsal (3. kép) és az áfonyával a tortát ízlés szerint díszítjük.