Flag

Csokis csúcsok (praliné)

kb. 20 darab
Közepes
40 Perc
Ellenállhatatlan kakaós finomságok
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Ízlés szerint apróra vágott pisztáciával díszíthetjük.
Recipe Tips
Jól záródó fémdobozban, hűtve, akár 1 hétig is eltartható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A krémhez (canache)
100 gDr. Oetker Tortabevonó ét
100 gDr. Oetker Tortabevonó ét prémium
1 dbDr. Oetker Bourbon vaníliarúd
200 gtejszín
30 gmargarin
3 ek.ír krémlikőr
A díszítéshez
kb. 2 ek.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Ezenkívül
kevésmargarin

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium

A krémhez („canache"-hoz) a két tortabevonót a tasakon leírtak szerint megolvasztjuk. A vanília rudat hosszában kettévágjuk, a belsejét egy késsel kikaparjuk. A tejszínt egy főzőedénybe ötjük, hozzáadjuk a vaníliát és felfőzzük. Az edényt a főzőlapról lehúzzuk, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a megolvasztott tortabevonókat, hozzáadjuk a margarint, és tovább kevergetve hagyjuk felolvadni. Végül hozzákeverjük a krémlikőrt is. A masszát egy keverőedénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni. Közben egy lapos tányért kikenünk margarinnal és sütőpapírt teszünk rá. A kihűlt krémet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig felverjük, majd nyomózacskóba töltjük (fagyasztó zacskót is használhatunk, melynek a sarkán kb. 4 mm átmérőjű rést vágunk). Az előkészített sütőpapírra dió nagyságú halmokat nyomunk. A pralinét holland kakaóporba forgatjuk és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

  • Ízlés szerint apróra vágott pisztáciával díszíthetjük.
  • Jól záródó fémdobozban, hűtve, akár 1 hétig is eltartható.