Flag

Vaníliás korongok

kb. 80 darab
Egyszerű
40 Perc
Vaníliás finomságok az ünnepi asztalra
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A sütemény jól záródó fém dobozban akár 3 hétig is eltartható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
250 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Gála Krémpuding vaníliaízű
50 gbarna cukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
200 gmargarin
1 csapott kk.Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül
kb. 100 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát négy részre osztjuk, és enyhén lisztezett munkalapon mindegyiket kb. 30 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengereket kb. 20 egyforma méretű szeletre vágjuk, majd a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 12 - 15 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk, és hozzákeverjük a Bourbon vaníliás cukrot. A megsült süteményt azonnal a porcukros keverékbe forgatjuk, majd sütőpapírral fedett sütőrácson hagyjuk kihűlni.

  • A sütemény jól záródó fém dobozban akár 3 hétig is eltartható.