Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Vaníliafagylalt eperöntettel

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Hűsítő kényeztetés

kb. 4 adag ((1 adag= 67 g))

Kis gyakorlat szükséges 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Vaníliafagylalt eperöntettel

Az elkészítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Fagyipor vaníliás
200 ml hideg tej (vagy 100 ml hideg tej és 100 ml hideg habtejszín)
250 g földieper (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselésítő Eperöntet készítéséhez

Elkészítés

Elkészítés

A tejet (vagy tejet és tejszínt) egy magas falú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagyiport. Kézi mixerrel először alacsony, majd magas fokozaton a krémállag eléréséig (kb. 3 perc) keverjük. A fagylaltmasszát egy tálba öntjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk.

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, és 250 g-ot kimérünk. Az epret egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a zselésítőt, majd botmixerrel a legmagasabb fokozaton a kívánt állag eléréséig (kb. 1 perc) pürésítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.

A fagylaltot a mélyhűtőből kivesszük, tálkákba adagoljuk, és az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.