Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Vanília puding eperöntettel

(0)
4 7 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Egy gyümölcsös klasszikus

kb. 6 adag

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Vanília puding eperöntettel

Az elkészítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
40 g cukor
400 ml tej
100 ml habtejszín
250 g földieper (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselésítő Eperöntet készítéséhez

Elkészítés

Elkészítés

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot 1 nagy vagy 4 kisebb formába öntjük, majd miután szobahőmérsékleten kihűlt, legalább 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, és 250 g-ot kimérünk. Az epret egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a zselésítőt, majd botmixerrel a legmagasabb fokozaton a kívánt állag eléréséig (kb. 1 perc) pürésítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.

A pudingot a hűtőszekrényből kivesszük, a formákból lapos tányérokra borítjuk és az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.