Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Vajastészta alaprecept

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Pogácsához, sajtos rúdhoz, búrkiflihez, sajtos rolóhoz, habrolóhoz, lekváros háromszöghöz.

1 adag

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Vajastészta alaprecept

Az elkészítéshez:

1000 g liszt
20 g
20 ml ecet
700 g margarin
400 - 500 ml víz

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A vaj tizedét félretesszük a tésztához. A megmaradt vajat kevés liszttel összegyúrjuk, és téglalap alakúra formázzuk.

2

Elkészítés

A félretett vajat a liszttel az ecettel és a sóval összegyúrjuk, úgy hogy folyamatosan adunk a tésztához hideg vizet, amíg az megfelelő állagú nem lesz. Bucit formázunk belőle, lisztezett asztalra tesszük, bevagdossuk a tetejét és pihentetjük. Pihentetés után, 4 fület nyújtunk neki (lóhere alakúra nyújtjuk), és elkezdjük becsomagolni a téglalappá formázott margarint. Majd a tésztát meglapolgatjuk sodrófával átlós irányokba, hogy a margarint eloszlassuk benne.

Ezután kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagúra, és egyszer szimpla, egyszer dupla hajtást végzünk. Tehát a szimpla hajtás után újra kinyújtjuk a tésztát, majd behajtjuk duplán. Kb. fél órát pihentetjük. Pihentetés után a hajtást megismételjük. Ismét pihentetjük egy fél órát.

A hajtások és a pihentetés után kinyújtjuk a tésztát fél centi vastagra, és daraboljuk az elkészítendő sütemény méretének megfelelően.

A készre formázott tésztát sütőlemezre vagy tepsibe helyezzük, és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C

Légkeveréses: kb. 200 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 20 Perc(ek)

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből