Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Ünnepi morzsasütemény

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Klasszikus finomság ünnepi kiadásban

kb. 8 adag

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Ünnepi morzsasütemény

Hozzávalók:

Ø 26 cm felfújtforma

Töltelékhez:

600 g fagyasztott bogyós gyümölcs
2 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg

Tésztához:

200 g Rama margarin (lágy)
300 g búzaliszt
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g étcsokoládé (aprított)
50 g tejcsokoládé (aprított)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Töltelék: A gyümölcsöt felengedés nélkül egy tálba tesszük és összekeverjük a fűszerekkel, majd a formába öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta: Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc

A süteményt sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.

A morzsasütit langyosan tálaljuk Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel, tejszínhabbal, vagy vanília fagylalttal.