Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Ünnepi bögrés kalács

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Bögrés finomságok

kb. 6 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Ünnepi bögrés kalács

A tésztához:

100 g szárított vörösáfonya
100 g kandírozott narancs
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
4 ek. almalé
200 ml tej
125 g margarin
425 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
1 csipet
1 db tojás (közepes méretű)
50 g szeletelt mandula

A kenéshez és a szóráshoz:

50 g margarin
1 ek. porcukor

Ezenkívül:

6 db hőálló bögre (300 ml-es)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A vörösáfonyát, a kandírozott narancsot, a reszelt narancshéjat és gyümölcslevet összekeverjük és több óráig – legjobb egy egész éjszakára- állni hagyjuk. A tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet és az élesztőt összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást és a tejes-margarinos keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül a mandulát és a vörösáfonyás keveréket is a masszához adjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 40-50 perc). A bögréket kivajazzuk, és egy tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 30 - 35 Perc(ek)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és 6 egyenlő részre osztjuk. A halmokat golyóvá formázzuk, és a bögrékbe helyezzük. A tésztát meleg helyen még egyszer pihentetjük, addig, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 10-15 perc). A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A margarint megolvasztjuk és a megsült sütemények tetejét azonnal megkenjük vele, majd porcukorral hintjük. A süteményeket a bögrékben, sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből