Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Túrós tekercs

(0)
5 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Túrós varázslat

12 adag

Könnyen elkészíthető 30 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Túrós tekercs

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A töltelékhez:

200 g túró
1 db tojássárgája
40 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
2 ek. Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
60 g aszalt vörösáfonya

A tetejére:

1 db tojásfehérje
1 ek. tej

Elkészítés

Elkészítés

1

A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük és kitekerjük; majd 12 egyenlő darabra (6x14 cm-es téglalapra) vágjuk.

2

A töltelékhez az összetevőket összekeverjük és a tésztalapokat a feléig megtöltjük a töltetékkel majd feltekerjük a tésztát.

3

Az így készített hengereket egy sütőlapra fektetjük és egy késsel a hengerek tetejét óvatosan megvágjuk, ezután kb. 10 percig pihentetjük őket.

4

A tojásfehérjét és a tejet villával felverjük, majd megkenjük az előkészített tésztahengereket.

5

A sütőlapot az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a süteményt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 18 - 20 Perc(ek)

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből