Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Túrós gyümölcskenyér marcipánnal

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

A karácsonyi asztal dísze

Kb. 30 szelet

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Túrós gyümölcskenyér marcipánnal

A rumos mazsolához:

275 g mazsola
75 ml rum
100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj

A töltelékhez:

150 g Dr. Oetker Marcipán
30 g margarin

A tésztához:

375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
2 db tojás (M-es)
100 g lágy margarin
250 g sovány túró
100 g őrölt mandula

A kenéshez és szóráshoz:

kb. 50 g margarin
kb. 50 g porcukor

Elkészítés

Elkészítés

Rumos mazsola: A mazsolát a rummal összekeverjük és legjobb, ha egy éjszakára állni hagyjuk. A kandírozott narancs- és citromhéjat fi nomra aprítjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve) Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)

Töltelék: A marcipánt összegyúrjuk a margarinnal, 3 egyforma méretű részre osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk.

Tészta: A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A mandula, a kandírozott gyümölcshéjak és a rumos mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett felületen hozzágyúrjuk a mandulát, a kandírozott gyümölcsök héját és a rumos mazsolát (a maradék rumot ne adjuk hozzá a tésztához). A tésztát 3 egyforma adagra osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk. A tésztahengereket hosszában laposra nyomkodjuk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 marcipánhengert, majd a tésztát ráhajtjuk (1. ábra), és rányomkodjuk. Két töltött hengert a tepsibe szorosan egymás mellé fektetünk (1. ábra).

Tészta: A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A mandula, a kandírozott gyümölcshéjak és a rumos mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett felületen hozzágyúrjuk a mandulát, a kandírozott gyümölcsök héját és a rumos mazsolát (a maradék rumot ne adjuk hozzá a tésztához). A tésztát 3 egyforma adagra osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk. A tésztahengereket hosszában laposra nyomkodjuk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 marcipánhengert, majd a tésztát ráhajtjuk (1. ábra), és rányomkodjuk. Két töltött hengert a tepsibe szorosan egymás mellé fektetünk (1. ábra).

A harmadik megtöltött hengert a másik kettő tetejére tesszük középre (2. ábra). A gyümölcskenyeret a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

A sütéshez a sütő hőmérsékletét lecsökkentjük.

Alsó és felső sütés: 180°C

Légkeveréses: 160°C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 60 - 65 perc

Kenés és szórás: A margarint kis edényben megolvasztjuk. A gyümölcskenyeret sütés után azonnal megkenjük és cukorral megszórjuk. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Túrós gyümölcskenyér marcipánnal

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 153kJ
80kcal
260kJ
136kcal
Zsír 1.2g 2.1g
Szénhidrát 16g 27g
Fehérje 1.5g 2.5g