Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Túrós-áfonyás koszorú

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Tavaszi csoda

Kb. 12 - 16 szelet

Könnyen elkészíthető 20 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Túrós-áfonyás koszorú

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A kenéshez:

20 g Rama margarin

A töltelékhez:

250 g tehéntúró (félzsíros)
100 g porcukor
2 ek. 20%-os tejföl
2 ek. búzadara
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
80 g aszalt vörösáfonya

A díszítéshez:

1 ek. porcukor
1 pár csepp citromlé
Dr. Oetker Dekor Ostyavirág

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A kelt tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

Töltelék: A túrót villával összetörjük, majd a porcukorral, tejföllel, búzadarával, vanillincukorral és a citromhéjjal krémesre keverjük. Beleforgatjuk az aszalt áfonyát és a tölteléket két részre osztjuk.

Tészta: A kelt tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, hosszában két egyforma részre vágjuk. Az így kapott két hosszú téglalapot megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a szélekre ne kerüljön belőle. A széleket összecsípjük és a két tésztarudat hengerré igazgatjuk.

A tésztahengereket egymás mellé helyezzük, végeiket az egyik oldalon összenyomkodjuk, majd lazán összetekerjük, koszorút formázva.

A széleket a koszorú alá hajtjuk.

A margarint felolvasztjuk, a koszorút a sütőpapírral együtt egy tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a koszorút aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)

Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 30 perc

Díszítés: A porcukrot egy kis tálkába szitáljuk, majd cseppenként hozzáadjuk a kifacsart citromlevet. Simára keverjük, majd a kihűlt koszorúra kis pöttyöket nyomunk és arra helyezzük az ostyavirágokat.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Túrós-áfonyás koszorú

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 2kJ
7kJ
2kcal
Szénhidrát 0.1g 0.4g