Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Tükörtojás - leveles tésztából

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Barackos varázslat

kb. 16 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Tükörtojás - leveles tésztából

A leveles tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta

A morzsás tésztához:

100 g búzaliszt
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g kókuszreszelék

A töltelékhez:

1 doboz barackbefőtt (lecsöpögtetve, félbe vágva, 240 g)
3 ek. tej
250 g túró (20%-os zsírtartamú)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
100 g cukor
350 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

Ezenkívül:

némi porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson lévő módon a felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A barack levét egy szűrőn lecsöpögtetjük és a barackokat kettévágjuk. (16 db-ra lesz szükség) A sütőt sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 8 Perc(ek)

2

Elkészítés

Morzsás tészta: A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal), kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton keverve morzsás tésztává kavarjuk.

Leveles tészta: A leveles tésztát derelyevágó segítségével a hosszanti oldal mentén 4 egyenlő részre vágjuk, majd minden lapot középen kettévágjuk. Az így kapott 8 db téglalapot még átlósan kettévágjuk. Összesen 16 háromszöget kapunk. Lásd. fotó A háromszögeket egy villával megszurkáljuk, megkenjük tejjel, majd a tepsibe fektetjük.

Töltelék: A vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 350 ml tej és 100 g cukor felhasználásával elkészítjük, majd hagyjuk hűlni. Ha kihűlt összekeverjük a kimért túróval és a citromhéjjal. Minden háromszög közepére 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd ráfordítunk egy barackfelet magházzal lefelé. A barackot picit rányomjuk a tésztára, majd a morzsás tésztát egyenletes elosztjuk rajta.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C

Légkeveréses: kb. 200 °C

Sütési beállítás: Alsó harmad

sütés: kb. 15 - 20 Perc(ek)

Díszítés: Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral hintjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből