Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Töltött hótorta

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ünnepi varázslat

kb. 10 - 12 szelet

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Töltött hótorta

A tetejére:

3 db tojásfehérje (M-es)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

A tésztához:

250 g lágy margarin
200 g porcukor
250 g búzaliszt
3 db tojássárgája (M-es)
2 db egész tojás (M-es)
1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet

A töltelékhez:

1 tasak Dr. Oetker Süti Puding Gesztenyekockához
800 ml tej
400 ml habtejszín (hideg)
50 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló

A díszítéshez:

kevés porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Tetejére: A tojásfehérjét egy magasfalú keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a kimért cukrot, a vanillincukrot, majd addig keverjük, míg a cukor teljesen feloldódik és kemény habot kapunk. A felvert habot csöves habzsákba töltjük (kb. 8 mm-es ø). Egy 24-26 cm-es ø tortaforma segítségével egy ilyen méretű kört vágunk ki sütőpapírból. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd az egyik oldalára ráfektetjük a kivágott formát. A felvert fehérjéből pöttyöket nyomunk kör alakban a kivágott sütőpapírra (1. ábra).

A maradék habból 8-10 kis fenyőformát nyomunk (kb. 4x7 cm) a tepsibe (2. ábra) és a sütő alsó felében megsütjük, szárítjuk.

Alsó és felső sütés: 100 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 60 - 65 Perc(ek)

A megsült habcsókfenyőket és a pöttyöket meghintjük porcukorral és a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tészta: A kimért hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A sütőpapírral bélelt tortaformába az így kapott tésztát egyenletesen elsimítjuk, a sütő középső felébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: 160 °C

Légkeveréses: 140 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 50 - 55 Perc(ek)

Töltelék: A tortalapot vízszintesen középen elvágjuk és az alsó felét a kimosott tortaformába visszahelyezzük. A gesztenyés süti pudingot a csomagoláson található leírás alapján (800 ml tejjel) elkészítjük, majd az alsó tortalapon egyenletesen elterítjük és hűlni hagyjuk. Ezután a 400 ml habtejszínt a porcukorral és a habfi xálóval kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingra terítjük és a tortalap másik felével befedjük. A pöttyökből készített körformát 10-12 szeletre vágjuk és a tészta tetejére helyezzük. A tortát tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés: Tálalás előtt a tortát porcukorral hintjük és a habcsókfenyőket a torta szélére nyomkodjuk.