Tojáslikőr torta kocka

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Finomság tojáslikőrrel

kb. 12 szelet

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Tojáslikőr torta kocka

A tésztához:

150 g búzaliszt
3 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
3 db tojás (M-es méret)
125 g Rama Vajas íz

A töltelékhez:

1 tasak Dr. Oetker Tejszínes-Vaníliás Tortakrém
200 g Rama Vajas íz
200 g hideg habtejszín
150 ml tojáslikőr
150 g sárgabaracklekvár

A dísztéshez:

kevés étolaj
75 g cukor
kb. 100 g Dr. Oetker Tortabevonó fehér

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A margarinnal kikent tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőpapír egyik oldalát úgy hajtjuk be, hogy egy 30x30 cmes felületet kapjunk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Tészta: A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a tortát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 - 18 Perc(ek)

A megsült tortát sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortalapot egy éles késsel négy egyforma méretű négyzetre (kb. 15x15 cm) vágjuk.

Töltelék: A tortakrém alapport, a puha margarint, a tejszínt és a tojáslikőrt keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük (kb. 12 mm). Az egyik négyzetet tortatálcára helyezzük. A tojáslikőrös krém negyedét kinyomjuk, miközben egy keskeny csíkot szabadon hagyunk. A kihagyott részre teáskanállal beletöltjük a sárgabaracklekvár 1/3-át.

A következő tortalapot rátesszük, majd tojáslikőr-krémmel és lekvárral megkenjük. Ráhelyezzük a harmadik lapot is, a krémmel és a lekvárral ismét megkenjük. Feltesszük az utolsó lapot, majd a fehér tortabevonót az utasítás szerint felmelegítjük és a tetejére csurgatjuk.

Díszítés: Spriccelés ellen sütőpapírt fektetünk a munkafelületre. Ráteszünk egy lekerekített fémkanalat, legjobb egy merőkanál, és ecsettel étolajjal megkenjük. A cukrot egy kis lábasban közepes tűzön karamellizáljuk (azaz csak akkor keverjük meg, amikor a cukor elkezd megolvadni), és addig keverjük, amíg világosbarna nem lesz. Kevergetés közben lehűtjük, amíg szálakat nem tudunk húzni vele. Egy villa segítségével a kanálra karamellszálakat húzunk. Ha a karamell túlságosan megszilárdul, akkor egyszerűen melegítsük fel újra. Ha finoman megforgatjuk a kanalat, a lehűlt cukordekoráció leválik róla.

A tortabevonót a tasakon található elkészítési javaslat alapján megolvasztjuk, eloszlatjuk a tortán és hagyjuk megszilárdulni. Fogyasztás előtt rátesszük a karamell-dekorációt.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Analitika és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: