Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Szőlős krémes

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó krémes finomság

kb. 24 szelet

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Szőlős krémes

A tésztához:

4 db tojás (közepes méretű)
100 g búzaliszt
100 g őrölt dió
150 g porcukor
25 g Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
800 ml tej
200 g szőlő

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A szőlőt megmossuk, lecsöpögtetjük, leszemezzük. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit félbevágjuk. A tepsit (kb. 25 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a tojásokat a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a dióval elkeverjük, a tojásos masszához adjuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 Perc(ek)

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A házi krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük. A kész krémhez hozzákeverjük a félbevágott szőlőszemeket. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Amikor a krém megdermedt, a süteményt felszeleteljük, szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből