Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Szívecskés-málnás muffin

Málnás finomság

kb. 12 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Szívecskés-málnás muffin

A tésztához:

130 g búzaliszt
1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
95 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
130 g lágy vaj vagy margarin
2 db tojás (közepes méretű)
150 g málna (mélyhűtött)

A díszítéshez:

1 - 2 ek. porcukor
150 g Dr. Oetker Marcipán
Dr. Oetker Ételszínezék piros
kb. 12 db hurkapálcika

preparation

Elkészítés

1

A muffinpapírokat betesszük a muffin-formába. A sütőt előmelegítjük.

2

Tészta

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a málnán kívül a többi hozzávalót. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A mélyhűtött málnát rövid idő alatt belekeverjük a tésztába. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin-formákba. A muffin-sütőformát rácson a sütő középső részébe és megsütjük a muffinokat.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 32 Perc(ek)

A muffinokat kivesszük a formából és konyhai sütőrácson hagyjuk kihűlni.

3

Díszítés

A muffinokat megszórjuk porcukorral. A marcipánt az ételszínezékkel tetszőleges színre színezzük, majd mélyhűtő tasakban kb. 2 mm-esre nyújtjuk. Tetszés szerint szív formákat szúrunk ki. A munkafelületre szívformát teszünk és finoman belenyomunk egy hurkapálcikát. Majd kiveszünk egy másik szívet, és azt is finoman belenyomjuk a hurkapálcikába. Az így kapott pálcákkal díszítjük a muffinokat.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből