Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Szilveszteri reggeli

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Újévi varázslat

kb. 12 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Szilveszteri reggeli

Az elkészítéshez:

250 ml tej
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál
1 csipet cukor
1 db tojás (közepes méretű)
130 ml tejföl
0,5 teáskanál fűszerpaprika
100 g sonka (füstölt, kockára vágott)
100 g Ementáli sajt (reszelt)

Ezenkívül:

3 ek. tej
kb. 50 g Ementáli sajt (reszelt)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tejet felmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sonka és a sajt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Végül a sonkát és a sajtot is a tésztához dolgozzuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 12 egyenlő cipót formázunk belőle. Egy kanál végével a cipó belsejébe 3 cm-es mélyedést alakítunk. A cipót tejjel megkenjük, sajttal megszórjuk, és a cipókat a tepsibe helyezzük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a cipókat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 Perc(ek)

A megsült cipókat sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből