Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Szilveszteri falatok

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ellenállhatatlan szilveszteri finomság

kb. 36 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Szilveszteri falatok

A töltelékhez:

100 g marcipán
25 g darált dió
1 teáskanál Dr. Oetker Rum Aroma
1 ek. víz

A tésztához:

175 g búzaliszt
1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
50 g porcukor
1 db narancs reszelt héja
100 g lágy vaj vagy margarin
75 ml tejföl

Ezenkívül:

1 db tojás (közepes méretű)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A marcipánt apró darabokra vágjuk, keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a mogyorót, az aromát és a vizet, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává keverjük. A masszát porcukorral meghintett munkalapon 6 darab kb. 30 cm hússzú és ujjnyi vastagságú hengerré formázzuk.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává keverjük. Fóliában csomagolva, kb. fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tésztalapot 6 darab 5 cm széles tésztacsíkokra osztjuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a tésztacsíkokat. A csíkok közepére egy-egy marcipán rudat fektetünk, majd a tésztával beborítjuk. A tésztavarrást jól összenyomkodjuk. Az így kapott hengereket 5-6 cm-es darabokra vágjuk, majd az előkészített tepsibe fektetjük. A sütik tetejét a maradék tojással megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 Perc(ek)

A megsült sütiket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből