Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Szilvás brownie

(0)
4 2 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó, csokis és szilvás finomság

kb. 16 szelet

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Szilvás brownie

konyhai robotgép:

A tésztához:

200 g aszalt szilva
70 ml rum
150 g búzaliszt
250 g porcukor
30 g kakaópor
0,5 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 db tojás
100 g lágy vaj vagy margarin
50 ml tej
100 g fenyőmag

A díszítéshez:

kevés csokoládéreszelék

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk, majd a rumba áztatva 1 órán át állni hagyjuk. A tepsit (kb. 25x30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az aszalt szilva és fenyőmag kivételével, majd konyhai robotgéppel egy-két perc alatt sima tésztává keverjük. A rummal együtt az aszalt szilvát és 1-2 evőkanál kivételével a fenyőmagot a tésztához keverjük. Majd az egészet az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk. A tészta tetejét a félretett fenyőmaggal és a csokoládéreszelékkel meghintjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 35 perc A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 35 Perc(ek)

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből