Flag

Szerencse lóhere

kb. 6 darab
Egyszerű
40 Perc
Szerencsés finomság leveles tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
40 gpóréhagyma
0,5 dbkisebb paprika (40 g)
1 ek.olaj
1 ek.sűrített paradicsom
50 gfőtt sonka
2 ek.20%-os tejföl
25 greszelt sajt (pl. Ementáli)
1 ek.Dr. Oetker Étkezési keményítő
frissen őrölt bors
Ezenkívül
1 ek.tej
1 dbfelvert tojás

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük.


A sütőt előmelegítjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 15 - 17 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C

2

Elkészítés

A poréhagymát megmossuk, félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paprikát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.


Töltelék: Egy teflonedényben az olajat felhevítjük, majd közepes hőmérsékleten a hagymát és a paprikát kb. 5 percig üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és hagyjuk a masszát kicsit kihűlni. A sonkát felkockázzuk és hozzáadjuk a tejfölt a sajtot, az étkezési keményítőt, majd a zöldséges masszát. Az egészet sóval és borssal ízesítjük.


Leveles tészta: A leveles tésztából szív alakú kiszúró forma segítségével kb. 5 cm nagyságú szíveket szaggatunk. (A tészta kb. 48 db szívecske szaggatására elegendő.A szívek felét megtöltjük egy kisebb halomnyi töltelékkel. A töltetlen szíveket kenjük meg felvert tojással és helyezzük rá a töltött szívekre. Nyomjuk össze az oladalakat egy villa segítségével. A maradék tésztából formázzunk vékony csíkokat, melyek a lóhere szárai lesznek. Helyezzük a tepsibe 4 szívecskét úgy, hogy egy lóhereformát alkosson, majd nyomjuk a közepébe egy lóhere szárat is.


A lóheréket kenjük le felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.


Sütés után még melegen tálaljuk.