Flag

Spenótspirál

kb. 6 darab
Egyszerű
60 Perc
Spenótos csoda leveles tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
A töltelékhez
2 ek.étolaj
200 gspenótlevél (fél csomag, mélyhűtött vagy friss)
1 fejlilahagyma (közepes méretű, apróra vágott)
2 gerezdfokhagyma (aprított, vagy zúzott)
0,5 kk.
ízlés szerintőrölt bors
ízlés szerintőrölt szerecsendió
kevésételízesítő
0,5 ek.finomliszt
A kenéshez
1 dbtojás (közepes méretű)
A szóráshoz
100 gjuhsajt (vagy fetasajt) apróra vágva
Az öntethez
250 g20%-os tejföl
1 ek.majonéz
1 kk.almaecet
1 kk.metélőhagyma (finomra vágott)
1 csipet
1 csipetfrissen őrölt fehér bors

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Töltelék: Az olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a hagymát, majd keverés közben rövid idő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk. Beleszitáljuk és elkeverjük a lisztet, majd levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.


Picture - SpinatstrudelGebäck_Schrittfoto.jpg

Tészta: A leveles tésztát kitekerjük, majd 6 darab 12 cm átmérőjű kört szaggatunk. A köröket egyenként 4 helyen bevagdossuk, majd a tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát.


A tészták közepébe egy evőkanál tölteléket teszünk, és megszórjuk némi juhsajttal. A tészta egyik negyedét ráhajtjuk a töltelékre, majd az óramutató járásával megegyezően ráhajtjuk a többi negyedet is. A “spirálokat” a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, az előmelegített sütő közepébe toljuk és a spenótos finomságot készre sütjük. Sütés után a sütőrácson hűlni hagyjuk.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 30 - 35 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


Öntet: Összekeverjük a hozzávalókat és a megsült spenótspirálok mellé tálaljuk.