Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Sörkenyér két töltelékkel

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fenséges falatok

kb. 24 szelet

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Sörkenyér két töltelékkel

A tepsihez:

sütőpapír

A tésztához:

500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál
50 g lágy margarin
330 ml sör

Töltelék 1:

50 g aszalt szilva (magozott)
kb. 200 g juhsajt (vagy fetasajt)
kb. 100 g szeletelt gépsonka (esetleg Serrano-sonka)

Töltelék 2:

kb. 125 g vékonyra szeletelt kolbász vagy szalámi (esetleg Chorizo szalámi)
kb. 150 g Edami sajt

Elkészítés

Elkészítés

1

Elōkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

2

Elkészítés

Kelt tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.

Töltelékek: Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk. A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe.

A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük.

A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 28 - 33 Perc(ek)

A kenyereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.