Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Sárgarépás-cukkinis kosarak

Zöldséges finomság

kb. 12 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Sárgarépás-cukkinis kosarak

A töltelékhez:

kb. 300 g sárgarépa
kb. 300 g cukkini
2 ek. napraforgóolaj
frissen őrölt bors
1 pohár tejföl (20%-os, 150g)
1 csapott ek. Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő

A kelt tésztához:

350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál
1 teáskanál cukor
175 ml langyos víz
2 ek. napraforgóolaj

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A muffin formákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A töltelékhez a sárgarépát és a cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockára vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, sóval és borssal erősen fűszerezzük, majd kb. 5 percig pároljuk. A tejfölt és az étkezési keményítőt összekeverjük, és a zöldségekhez adjuk.

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 12 egyenlő részre osztjuk, majd golyóvá formázzuk. A golyókat kézzel kb. 10 cm átmérőjű lappá formázzuk. A lapokat a muffin formába helyezzük, úgy, hogy a széleit a formához nyomjuk. Majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk a formákban.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 35 Perc(ek)

Sütés után a süteményt a muffin formából kivesszük és melegen tálaljuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből