Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Sárgabarackos-datolyás golyók

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fenséges páros

Kb. 30 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Sárgabarackos-datolyás golyók

70 g datolya (mag nélküli)
50 g szárított sárgabarack (lágy sárgabarack)
4 - 6 ek. almalé (100 %-os)
100 g mandula
100 g mogyoró (sótlan)
2 csepp Dr. Oetker Rum Aroma

A díszítéshez (tetszés szerint):

kb. 20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (tetszés szerint édesítve)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A szárított gyümölcsöt apróra vágjuk, és az almalével kb. 2 órán át kis tálkában állni hagyjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

A szárított gyümölcsöt a gyümölcslével, a mogyoróval és a mandulával együtt ledaráljuk. A kapott masszát egy tálban összekeverjük az aromával. Nedves kézzel dió nagyságú (3 cm ø) golyókat formázunk, a tepsibe tesszük, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: 170°C (előmelegítve)

Légkeveréses: 150°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 15 perc

A megsült golyókat sütőpapíron sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A golyókat evőkanál és villa segítségével megforgatjuk a kakaóporban.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Sárgabarackos-datolyás golyók

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk