Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Sárgabarack csatni

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kecskeméti kaland

kb. 6 üveg ((200 ml-es))

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Sárgabarack csatni

Az elkészítéshez:

750 g sárgabarack (előkészítve mérve) (előkészítve mérve)
250 g vöröshagyma (előkészítve mérve) (előkészítve mérve)
125 mililiter 100%-os narancslé
125 mililiter fehérborecet
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Sárgabarackhoz
120 g cukor
frissen őrölt chilipehely

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A sárgabarackot megmossuk, a magját eltávolítjuk. Kimérünk 750 g-ot és pépesítjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és 250 g-ot kimérünk.

2

Elkészítés

A hozzávalókat – a fűszerek kivételével – a dzsemfi xszel egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett további 10 percig főzzük. A csatnit sóval és chilivel ízlés szerint ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Javaslatok

• A vöröshagymát helyettesíthetjük lila-, vagy újhagymával.
• Ha a csatnit szeretnénk alkohollal feltúrbózni, akkor cseréljük le a narancslevet gin-re.
• Rozmaringgal és petrezselyemmel is fokozható az ízélmény. A petrezselymet finomra aprítjuk, majd 2 evőkanállal keverünk a csatniba főzés után. A rozmaringot apróra vágva kell 1 evőkanállal főzés előtt hozzáadni.
• 25 g apróra vágott gyömbérrel csípőssé varázsolható a csatni.
• Ha tüzes-fűszeres csatnit szeretnénk, főzés előtt adjunk hozzá egy finomra aprított pepperonit.
• A savanykásabb ízvilág elérése érdekében adjunk a csatnihoz 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéjat.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Sárgabarack csatni

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből