Flag

Sajtos tekeredő

kb. 15 darab
Egyszerű
60 Perc
Ellenállhatatlan sajtos finomság
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Póréhagyma helyett cukkinivel (200 g) is elkészíthetjük a süteményt.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A túrós tésztához
300 gbúzaliszt
3 tk.Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott tk.cukor
1 tk.
125 gsovány túró
100 mlvíz
100 mlolaj
A töltelékhez
1 dbkisebb póréhagyma (kb. 200 g)
1 pohártejföl (140 g, 20%-os zsírtartalmú)
200 gGouda sajt (szeletelve)
200 gfüstölt sonka (pl. Serrano, szeletelve)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A póréhagymát vékony karikára vágjuk. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk sokáig, mert a massza ragadni fog.) A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd egy 45x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tésztát a tejföllel megkenjük, majd egyenletesen megszórjuk a sajttal, sonkával és a póréhagymával. A tésztalapot mindkét végétől (hosszabbik oldalon, a tészta közepéig) feltekerjük. A hengert kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 30 - 35 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Ha megsült, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A sütemény melegen a legfinomabb.

  • Póréhagyma helyett cukkinivel (200 g) is elkészíthetjük a süteményt.