Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Ropogós csigák

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó aprósütemény

kb. 22 darab

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Ropogós csigák

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta (275 g)

A morzsához:

125 g lágy vaj vagy margarin (megolvasztva)
200 g búzaliszt
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

A szóráshoz:

2 ek. tej
75 g csokicsepp

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Morzsa: A lisztet a cukorral, vanillincukorral, és a margarinnal egy keverőedényben konyhai robotgép segítségével (dagasztó spirállal) morzsás tésztává keverjük.

Leveles tészta: A leveles tésztát a tejjel megkenjük, a morzsával és a csokicseppel megszórjuk, és picit a tésztába nyomjuk. A tésztát a hosszabbik oldalról indítva szorosan feltekerjük, majd kb. 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket (korongokat) sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 18 - 20 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből