Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Ropogós Baileys-es csokoládé fagylalt

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Csokoládés ízvarázs

kb. 4 adag

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Ropogós Baileys-es csokoládé fagylalt

Az elkészítéshez:

100 g egész mogyoró
2 ek. cukor
150 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Fagyipor csokoládés
50 ml Baileys (ír krémlikőr)
150 g piros ribizli

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A mogyorót durvára vágjuk. Bevont serpenyőben cukorral megszórjuk és közepes hőmérsékleten karamellizáljuk. A mogyorót tányéron hagyjuk kihűlni.

2

Elkészítés

A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Belekeverjük a Baileys-t és a mogyoró 2/3 részét. A krémet fagyálló edénybe tesszük, lefedjük és legalább 4 órát fagyasztjuk.

3

Díszítés

A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük és leszemezzük. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és a maradék mogyoróval, ribizlivel megszórjuk, azonnal tálaljuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek
sütnijó! - A sütibarátok közössége
Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből