Flag

Rebarbarás-mangó dzsem

kb. 6 üveg ((370 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Karibi látogató rebarbarából és mangóból
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A dzsemet különlegessé tehetjük 15 g finomra vágott gyömbér hozzáadásával.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
900 gpiros szárú rebarbara (előkészítve, lemérve)
kb. 400 gmangó (előkészítve, lemérve)
200 mlnarancslé 100%-os
1 tasakDr. Oetker Befőzőcukor 3:1

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
1

Előkészítés

A rebarbarát megmossuk, megpucoljuk, 1 cm–es darabokra vágjuk, majd 900 g-ot kimérünk, felét pépesítjük. A mangó húsát a magról levágjuk, kis darabokra kockázzuk, és 400 g-ot kimérünk. A 200 ml narancslevet is kimérjük.

2

Elkészítés

A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

  • A dzsemet különlegessé tehetjük 15 g finomra vágott gyömbér hozzáadásával.